advocaat

Als jongeling was Bart Vanmarcke een gedreven bezig baasje met bestuursfuncties in jeugdwerk, politiek en verenigingsleven. Na het gelijktijdig behalen van zijn masterdiploma’s in Rechten en Politieke Wetenschappen, leerde hij de knepen van het advocatenvak onder de vleugels van meester René Beckers, een nestor van de Vlaamse advocatuur. Ook na zijn stage bleef Bart Vanmarcke nog enkele jaren actief bij BBHN, het kantoor van meester Beckers.

De roep van een zelfstandige praktijk kreeg antwoord met de oprichting van zijn eigen kantoor in Mechelen. Na enkele jaren solowerk en een steeds stijgend volume aan cliënten en dossiers, kreeg het kantoor uitbreiding met de aanwerving van meester Laurence Sweldens.


Parallel bleef meester Vanmarcke steeds sociaal en maatschappelijk geëngageerd, met functies als gemeenteraadslid in Mol, bestuurslid en voorzitterschap van verschillende verenigingen in diverse segmenten van de samenleving. Ook vandaag is hij actief binnen de gemeentepolitiek van zijn thuisbasis Bonheiden-Rijmenam. 


Meester Vanmarcke is van de meeste juridische markten thuis. Door de diversiteit aan dossiers waarin hij wordt geconsulteerd, werd zijn expertise mettertijd breder en breder. Door uitgebreide ervaring en verregaande verfijning is hij the best he can be in de specialisaties strafrecht, bedrijfsrecht, familierecht en huurrecht.

 


Opleiding

Basisonderwijs: Mol - Ginderbuiten, 1998                                           

Secundair onderwijs: Sint - Jan Berchmanscollege, 2004                                    

Bachelor Rechten: Leuven, 2007                                           

Master Rechten: Leuven, 2009                        

Master Politieke Wetenschappen: Leuven, 2009

Getuigschrift bijzondere opleiding cassatie in strafzaken, 2016

 

Beroepsloopbaan

Gerechtelijk stagiair bij advocatenkantoor BBHN, 2009 - 2012

Advocaat bij advocatenkantoor BBHN,  2012 - 2014

Zaakvoerder advocatenkantoor Bart Vanmarcke, 2014 - ...