tehuur (Copy)
Zowel bij huren als verhuren komt aardig wat kijken. U hoeft maar één huurcontract te bekijken om dat te merken. Er zijn immens veel zaken die correct en ondubbelzinnig op papier moeten staan. Advocatenkantoor Bart Vanmarcke heeft de nodige kennis en ervaring om samen met u de juiste afspraken op de juiste manier te formuleren en om u te adviseren als de zaken niet op rolletjes lopen.

U huurt

Weet u nog wat een werk het was om die huurovereenkomst nog maar een eerste keer door te nemen? De ene is daar natuurlijk al wat vlotter mee dan de andere, maar het is ontegensprekelijk zware, droge kost. Indien u graag verduidelijking wenst, kan advocatenkantoor Bart Vanmarcke u snel en in normalemensentaal vertellen wat elke passage precies betekent.

In uw contract staat echter niet álles. Weet u bijvoorbeeld heel precies welke kosten voor wie zijn? De afwasmachine die bij het huis hoort, is defect. Die is eigendom van de verhuurder. Moet hij de herstelling betalen? Of moet u dat doen? Moet u toestemming vragen aan de verhuurder als u een speeltuig voor de kinderen in de tuin wil bouwen? En mag dat speeltuig er weer uit als u zou vertrekken?

Dat staat niet in uw contract, maar er zijn wel regels over. U kan het aan de verhuurder vragen als u erop vertrouwt dat u daar een objectief en onpartijdig antwoord zal krijgen. U kan het ook aan advocatenkantoor Bart Vanmarcke vragen en zeker zijn dat u een correct antwoord krijgt van een kenner. En als het nodig is om de afspraken juridisch af te dwingen, doen wij het nodige.

U verhuurt

Voor het opstellen van de huurovereenkomst, neemt u vanzelfsprekend een advocaat onder de arm. Advocatenkantoor Bart Vanmarcke overlegt met u en levert een overeenkomst die precies vastlegt wat u voor ogen hebt.

 

In het beste geval houdt uw huurder zich netjes aan alle afspraken. Maar wat als dat níet zo is? U kan alles wat is vastgelegd, juridisch afdwingen. Reken erop dat wij het nodige zullen doen. Dat kan gaan over bijvoorbeeld een ingebrekestelling bij achterstallige huur of een dagvaarding om zelf aangebrachte schade te herstellen, maar ook over minder drastische stappen: veel conflicten kunnen worden opgelost door bemiddeling. Advocatenkantoor Bart Vanmarcke voorziet zowel de zachte weg van de bemiddeling als de harde weg richting rechtbank.