drugsDe wet verbiedt het bezit en het gebruik van een aantal producten onder de drugswetgeving. De specifieke misdrijven zelf zijn divers. Bezit en gebruik is strafbaar, maar ook handel, productie of smokkel worden bestraft. In elk van de gevallen betreft het steeds een procedure ten aanzien van de strafrechtbank met – zeker voor handel en productie – strenge straffen.


Bent u door de politie verhoord of aangehouden of werd u gedagvaard omdat u wordt verdacht van betrokkenheid bij drugsdelicten? Advocatenkantoor Bart Vanmarcke kan uitgebreide ervaring voorleggen in drugszaken en kan u daardoor uitstekend bijstaan in uw verweer.


Ook cannabis valt nog steeds onder de drugswet en het kan, zeker bij herhaling, overmatig gebruik of overlast, leiden tot een boete en/of gevangenisstraf. Het gedoogbeleid beperkt zich tot bezit van maximum 3 gram en 1 vrouwelijke plant en dan nog als het gebruik niemand stoort en niet in de buurt van minderjarigen gebeurt. De lijnen zijn soms niet erg duidelijk. Laat u adviseren door advocatenkantoor Bart Vanmarcke.